Het Latijnse woord Imperator in ons logo komt van de stam van het werkwoord 'imperare', dat heersen of aanvoeren betekent. Het woord Imperator verwijst naar de eretitel die door legionairs werd toegekend aan hun aanvoerder (generaal). 'Imperator' duidt gewoonlijk op overwinning of macht door militaire of martiale superioriteit. Voor onze school betekent het overwinnen door kennis en vaardigheden op het gebied van de krijgskunsten. 

 

De zwarte achtergrond in ons logo is in de Chinese cultuur traditioneel gezien de neutrale en mysterieuze kleur. De 'I Ching' ofwel het 'Book of Changes' ziet zwart als de hemelse kleur. De kleur zwart is symbool voor de kosmos, in zijn (oer)toestand voordat het universum tot stand kwam. Het is ook de tegenhanger van wit, Yin en Yang. Wit staat voor puurheid, helderheid en zuiverheid. 

 

De rode kleur symboliseert geluk en is traditioneel de kleur van vrolijkheid. Ook representeert de kleur rood leven, vitaliteit, energie, kracht en passie. 

 

De draak symboliseert macht: hij heerst over de vier elementen. Hij kan zich verplaatsen op aarde, in het water en in de lucht. Het geloof dat een draak vuur spuwde wordt soms toegeschreven aan het feit dat men een vallende ster ook draak noemde. Het spoor dat een vallende ster trok werd dan geassocieerd met de vurige adem van de draak. Het woord “draak” is afgeleid uit het Griekse δράκων (drakōn), waarschijnlijk is dit afgeleid van δρακεῖν (drakeîn) “helder zien”.